Kun olin pikkutyttö meillä oli pieni koira nimeltään Tipsu, joka oli peräisin Espanjasta ja muistutti erehdyttävästi jackrusselinterrieriä. Tipsun poistuttua luotamme, meille tuli rekisteröimätön keskikokoinen villakoira Toti, joka oli minulle erittäin tärkeä koira hänen koko elämän ajan. Siitä minun koiraintoni sai alkunsa.

Lapsuudessani vietin paljon aikaa perheystäviemme Hyvösten hevostilalla, jossa oli hevosten lisäksi hanhia, lampaita, kalkkunoita ja koiria. Tuolloin hevoskärpänen pääsi puraisemaan minua. Minulla on ollut kuusi ratsua ja olen ystäväni Annen kanssa käynyt valitsemassa Tanskasta heidän ratsastustallilleen hevosia silloin kun hevosinnostukseni oli aktiivisimmillaan. Olen käynyt hevosiin liittyen Ypäjällä junioriohjaaja kurssin.

Oman ensimmäisen koirani ostin vuonna -84. Isovillakoira FIN MVA Chris, "Riksi", oli elämäni koira. Niinhän sitä sanotaan, ettei samalle ihmiselle voi kuin kerran elämässään osua se "elämän koira". Riksi oli todellinen persoona, joka rakasti kaikkia ihmisiä ja koiria. Riksin kaveriksi otin ensimmäisen collieni Zinnia's One After Another, "Wode", joka oli oikea minä itse -poika, mutta joka kuitenkin sai minut ihastumaan collieisiin. Woden ja Riksin seuraksi saapui jackrussel Lilli.Varsinainen kasvatus alkoi jackrusselinterriereillä vuonna 1988. Sinä vuonna Lilli teki ensimmäiset pennut.

Colliekasvatuksessa kantakoiranani oli Zinnia's La Dolce Vita, "Muksu", jonka jälkeläiset olivat ihania ja rakastettavia koiria. Kiitos Merjalle tästä hauskasta persoonasta! Muksu oli kiintynyt siskooni, joten hän muutti Reetan luokse. Pyrin kasvattamaan mahdollisimman terveitä ja hyväluonteisia collieita, jotka perustuvat Zinnia's, Steadwyn ja Niittykasteen linjoihin. Pyrin säilyttämään nämä vanhat ihanat suvut, jotka ovat mielestäni suurin kirjaimin COLLIEITA aidossa omassa kauneudessaan.

Welsh Corgit astuivat kuvioon vuonna 1992, jolloin sain ensimmäisen pembroken Imago's-kennelistä. Iitu, FIN MVA Imago's Keep Smile, oli pemupentujeni kantaäiti ja vuonna 1993 saapui cardigan FIN MVA Imago's In My Mind, "Minttu", joka on cardieni kantaäiti. Vanhuuden päivänsä (7 vuotta) Minttu vietti siskoni Reetan luona. Kiitos Annelille näistä ihanista persoonista!

Olen myös kasvattanut kaksi shetlanninlammaskoira pentuetta, josta FIN MVA Ketränoron Jade on Lemmikkipolun kennelissä ja siellä antanut Tuulalle ihania lapsukaisia. Kiitokset Tuulalle jaden arvostuksesta!